بهجت عباسي با اشاره به اينکه رقم صادرات سازهاي سنتي در سال گذشته نزديک به پانصد هزار دلار است، اظهار داشت: به طور حتم با کاهش فاحشي که در ميزان صادرات اين کالاها پديد آمده است، رقم صادرات اين محصولات تا پايان سال نيز، به ارقام سال گذشته نمي رسد.
وي ادامه داد: در نيمه نخست سال جاري صادرات سازهاي سنتي به صورت غير رسمي و از گمرک آذربايجان غربي به مقصد باکو بوده و ميزان صادرات به کشورهاي اروپايي نيز کاهش داشته است.
اين کارشناس با بيان اينکه در سال گذشته عمده صادرات سازهاي سنتي به کشورهاي ترکيه، اوکراين، جمهوري آذربايجان، عراق و ترکيه انجام شده است، گفت: صادرات به اين کشورها نيز در شش ماهه اخير به صفر رسيده است.
عباسي با تآکيد به اينکه توليد سازهاي سنتي در استان همدان از جايگاه مناسبي برخوردار است، افزود: 92 کارگاه توليد اين محصولات در استان شناسايي و بيش از 270 نفر صنعتگر نيز داراي کارت شناسايي در اين رشته هستند.
وي تصريح کرد: تعداد کارگاهها و توليد کنندگان اين بخش کاهش در سالهاي اخير کاهش نداشته ولي افول بازار فروش آن در مدت اخير ضرر و زيان بسياري براي هنرمندان اين بخش به همراه داشته است.
بهجت عباسي يادآور شد: نبود حمايتهاي کافي از هنرمندان بخشهاي مختلف صنايع دستي نتايجي چون مهاجرت اين افراد و بهره برداري کشورهاي مختلف از هنر ايرانيان با نام خودشان را به دنبال داشته است.
اين کارشناس صنايع دستي خاطرنشان کرد: کپي برداري از طرحهاي هنرمندان ايراني و بهره برداري صرف از اين محصولات نام صنايع دستي ايران را ايران را در توليد بسياري از محصولات که داعيه دار آن بوده را به تاريخ سپرده است./111
انتهای پیام/